söndag 5 januari 2014

Ett maraton per dag hela 2013

Ja, det stämmer - ett maraton per dag under ett helt år. Inte en enda vilodag eller sjukdag. Om inte detta vore nog så är paret som sprang runt hela Australien 64 respektive 68 år gamla. Tänk på hur de flesta 60-plussare ser i din omgivning. De flesta jag känner orkar knappt springa runt kvarteret och är halvsjuka och överviktiga.

Det slutar dock inte där. Kvinnan diagnostiserades med cancer och fick prognosen att hon skulle leva i ett halvår ungefär. Det var 11 år sedan. Hur lyckades hon överleva och hur orkar hon springa runt Australien undrar man förstås? Jo, hon började äta en rå vegansk diet och tränade mer. De äter bara råa frukter och grönsaker. Under året som gått har de ätit upp emot 20 bananer per dag för att ta ett exempel. 

Men vi vet ju att socker göder cancercellerna!!!Hur får de i sig protein för guds skull!? Man behöver faktiskt massa protein från djur för att återhämta sig! 
Ja, det skulle faktiskt vara kul att se någon springa 366 maraton i rad på bacon, smör och grädde. 



Jag har helt klart blivit inspirerad av dessa två sköna gamlingar och ska under 2014 testa att köra rått under åtminstone en tvåveckorsperiod. Tanken är att jag bara ska äta råa grönsaker och frukter. Ingen alkohol, socker eller salt. Kaffet går jag och funderar på hur det blir med det. Kanske får bli en kopp på morgonen för att slippa den värsta avtändningen. Ser redan fram emot detta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar