lördag 9 november 2013

Dagens konstighet

DN lördag. Det är mat & dryck. Rubriken lyder: Middag för djurvänner. Ingressen säger:

Vild gris. De är överallt i skogarna. Nu är det hög tid att vi lägger dem på tallrikarna. Restaurang Djuret vet hur man bäst tillagar vildsvin.

I recepten ingår bland annat kalvlever, sidfläsk grisspäck. På väggarna sitter uppstoppade vildsvinshuvuden. Djuret är en restaurang med totalt fokus på kött, får vi lära oss.

Hm, visst är det så att varje sann djurvän älskar att sitta och mysa under avhuggna djurhuvuden medan de smaskar i sig av en delikat måltid med fokus på kött. Som djurvän älskar man särskilt mycket kalv och gris eftersom just dessa två arter föds upp under särskilt humana former. Särskilt att kalven tas från sin mamma kort efter födseln och göds upp på järnfattig kost gör att det känns extra bra att äta dessa djur. Man kan verkligen känna sig bra och duktig efter en sådan måltid. Nästan som man gjort en god gärning. DN-gänget verkligen älskar att Djuret behandlar djur med sådan kärlek och respekt. Djuret själva sammanfattar sin behjärtansvärda filosofi så här:

Vad är Djuret? Jo, precis som man kan ana av namnet så serverar vi här ett djur i taget. Vi anser att detta är det mest hållbara sättet att arbeta med det slaktade djuret både ur ett ekologiskt perspektiv och av respekt gentemot djuret ifråga. Hela menyn består alltid av det aktuella djurets olika styckningsdetaljer. Dessa tillreds med mycket kärlek på grill, halster eller i kastrull och serveras sedan på ett rustikt och rejält vis.

Vilka fantastiska människor det ändå finns. Vilka sanna djurvänner!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar