lördag 26 maj 2012

Den farliga tiden

Jo, så är det. Solen skiner, grillen ryker och rosévin finns kylt. Livsfarligt. Man vill äta chips och nötter och slappa på altanen. Redan under semestern till Kreta tappade jag tempot och åt massor med frukost och drack öl. Vad händer nu? Jo, cyklingen är igång men det innebär tyvärr tjocka tunga lår. Bra fart och ork har jag i alla fall - trots cykling utan frukost. Jo, det gäller att ha disciplin nu. Det gäller att inte skjuta pass på framtiden trots att det känns mysigt med altanen eller aw. Det gäller att fortsätta hänga på Verket trots att det känns lite tomt just nu. Löppassen måste genomföras trots värmen. Det enda som inte känns betungande är faktiskt cyklingen. Det är verkligen en fröjd att cykla till jobbet i värmen. 

Nya skor är inköpta eftersom de gamla sprack. Det blev ett par Demon och jag lyckades ha dem på mig en timme första gången. Tejpade lilltårna och körde. Skorna funkar bra, är lite mjukare än den äldre modellen men   det kändes som att den klarade smålister bra. Ska bli kul att testa dem på riktig klippa.

Dagens citat kommer från Mathilda Fyhr som går på Vittragymnasiet här i Nacka. Hon har skrivit till DN angående att lärare kan ta mobiltelefoner från eleverna och behålla dem i upp till 4 dagar. Hon skriver så här:

"Detta gäller om eleven under upprepade tillfällen stört undervisningen med mobiltelefonen eller liknande. 
Vem bär ansvaret om eleven råkar ut för någonting efter skolan och behöver sin mobiltelefon? Är det eleven som ska skylla sig själv då, för att denne stört en lektion i skolan?"

Ja, vad tycker ni? Är det ok att upprepade gånger störa omgivningen på ett sätt att man saboterar för folk som vill lyssna och kanske lära sig något? Ska man få störa människor som kanske har inlärningsproblem med sin mobil utan kännbar konsekvens? Borde inte läraren få elda upp mobilen istället? Eller kanske stänga av eleven en vecka istället? 


6 kommentarer:

  1. Det är obegripligt att elever ens har möjlighet att störa medelst mobil under lektionerna! Kan man inte bara lägga alla mobiler i en låda under lektionstid? Och ge föräldrarna numret till läraren, om de måste få tag på sitt barn och meddela att någon är döende?

    SvaraRadera
  2. Det är konstigt nog samma elever som alltid missar vad som ska göras, hur det ska se ut och när det ska vara färdigt. Ofta skyller de dessutom på att läraren inte informerat nog tydligt. Slutligen förstår de inte varför de inte får MVG. Knepigt det där...

    SvaraRadera
  3. Vi kan skatta oss lyckliga som fick gå ut skolan innan dessa tingestars intåg. tyvärr måste vi arbeta under deras slaveri istället :-)

    SvaraRadera
  4. men jag hörde en fågel som viskade att du ska upp i sommar, vi får dra nått hundberget pass när du kommer!! ja VFF är kung, jag älskar dom!!

    SvaraRadera
  5. Det är samma elever som vi nu sitter och skriver pärmvis med åtgärdsprogram på för att de inte klarat kurserna...

    SvaraRadera
  6. Jo, nu kommer jag! Åker gärna upp på hundberget.

    Magnus: Vi får hoppas på lgr11...

    SvaraRadera