måndag 20 augusti 2012

Tillbaka i dammet

Skolan är som man kommer ihåg - dammig, bullrig och med skiftande temperatur. Har cyklat tre dagar och det har gått över förväntan med det. Inga kräkreflexer i backarna i alla fall. Dock var jag riktigt slut efter andra dagen och beslutade att vila och köra bil istället. Känns onödigt att köra slut på sig själv redan första veckan.

Med smoothisarna har det gått mycket bra. Skalar grönsaker och sånt kvällen innan och förvarar det i kylskåpet. Sedan blandar man rubbet medan kaffet blir färdigt. Funkar helt smärtfritt faktiskt. Har testat att blanda i havregryn vilket har funkat mycket bra smakmässigt. Billigt och mättande är det ju dessutom. Planerar att köpa spirulina, chiafrön och annat gött som vissa benämner som "superfood". Det funkar väldigt bra att som vanligt bara dricka kaffe och vatten på morgonen och cykla till jobbet sedan. Har tänkt att kraftigt reducera kaffeintaget på jobbet också. Det smakar illa och gör en nästan tröttare konstigt nog.

Såg ett intressant intressant program från BBC om periodisk fasta igår. Michael Mosley undersöker, med sig själv som testobjekt, den nya forskningen kring åldrande och fasta.


Det finns några helt fantastiska påståenden i filmen som talar emot alla kostråd som vi matas med. Till exempel så visar experiment att fasta påskyndar nyskapandet av hjärnceller hos möss och att risken för cancer och hjärt- och kärlsjukdomar minskar radikalt. Mycket intressant och sevärt.

2 kommentarer:

  1. Kommer att köra lite 16 h fastning igen nu. Det ligger ju i fatet att det snart kommer ett piller som sänker gf1 utan smärtan med fasta.

    SvaraRadera
  2. Vadå smärta med fasta? Nu förstår jag inte alls vad du pratar om...

    SvaraRadera